[O2] 1.4 TSI Kombi II Greent Tec - coś cicho "wyje"
Zamieszczone przez rafiki
SS, ale jakby kupić dużego busa (takiego na 15 osób) to już by jechał tylko jeden :diabelski_usmiech kupno, rejestracja i OC płacone na spółę przez wszystkich
wg mnie to lepiej takie spotkania zostawić na działkę Czarka albo inne miejsce, mniej oficjalne. Jak idziemy do lokalu to wolę zostać przy tradycji jedzeniowej :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 26 Gru, 13 20:24 ]
Zamieszczone przez eaglemirek
A co do "szklaneczk"i to i to kusi i to nęci :diabelski_usmiech
trudny wybór
[ Dodano: Czw 26 Gru, 13 20:24 ]
Zamieszczone przez eaglemirek
:?: A to 10 nie będzie delegacji do Kryspinowa z kalendarzami :?: :P
a delegacja to chyba jednoosobowa Mr Postmana :diabelski_usmiech
[O2] 1.4 TSI Kombi II Greent Tec - coś cicho "wyje"
Cześć,
nowa Octavia II 1.4 Kombi TSI Green Tec.
1) Przejechałem po mieście około 400 km.
2) Wyjechałem w trasę i zrobiłem 700 km.
Przy prędkości 95 - 105 km/h słychać jakieś cichutkie charakterystyczne "wycie" (tak jakby od opon), ale to wycie ustaje powyżej 105 km/h. Jazda na szóstym biegu, obroty ~2100.
Opony zimowe Kleber HP2 - zimowe.
Przysłuchiwałem się na postoju i odnoszę wrażenie, że to jakieś drganie związane z wydobywaniem się spalin, ale nie jestem przekonany?
pepe24, posadź obok pasażera i niech też słucha, wtedy łatwiej określić kierunek. Coś mi się kojarzy, że był kiedyś problem z uszczelką drzwi pasażera, która też w ok. 100km/h wpadała w rezonans. Uchyl w czasie jazdy delikatnie okno i zobacz czy nie znikło...
pepe24, posadź obok pasażera i niech też słucha, wtedy łatwiej określić kierunek. Coś mi się kojarzy, że był kiedyś problem z uszczelką drzwi pasażera, która też w ok. 100km/h wpadała w rezonans. Uchyl w czasie jazdy delikatnie okno i zobacz czy nie znikło...
Zób tak. Jak jedziesz z tą prędkością i Ci wyje to ujmij troche gazu. Zobaczysz, że wycie ucichnie. Ja mam to samo. Według mnie to turbo.
Dziękuję. Tak też robiłem i w moim subiektywnym odczuciu "wycie" (bardzo moim zdaniem delikatne) jest przy prędkości 95 - 105 km/h. Poniżej 95 km/h - nie występuje. Przy 110 km/h cisza.
Czy to "wycie" jest oznaką nieprawidłowej pracy? Sorki, ale lamer jestem... stąd pytanie.
Komentarz